Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen vandaag: wat betekent dat?

2 min gelezen

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen vandaag, volgens data van cryptocurrency analysbureau Skew. Ook verloopt er 450 miljoen dollar aan Ethereum optiecontracten. Maar wat betekent dit voor beide cryptomunten?

Wat is een optiecontract?

Eerst even terug naar de basis: want waar hebben we het eigenlijk over?

Met een optiecontract kunnen investeerders in de toekomst bitcoin kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Stel, je hebt een optiecontract afgesloten toen bitcoin 4.000 dollar was, net na de coronacrash. In dat contract staat vermeld dat je die ene bitcoin eind september kan kopen voor die prijs. Omdat de prijs van bitcoin inmiddels meer dan verdubbeld is, was dat een goede keuze geweest. Of een fantastische gok.

Eigenlijk is dat hoe bitcoin futurescontracten en optiecontracten werken. Het unieke van een optiecontract is dat je geen verplichting hebt om naar het contract te handelen als deze afloopt. Optiecontracten geven je dus meer vrijheid.

Optiecontracten zijn populair

Bitcoin optiecontracten zijn populair. Op Deribit wordt er dagelijks voor 57 miljoen dollar aan optiecontracten verhandeld. Op alle platformen samen verlopen morgen 1 miljard dollar aan contracten die aflopen.

Maar wat heeft dit voor impact op de bitcoin koers? Volgens sommige analisten kan dit een flinke impact hebben, maar dat hoeft niet. Traders zijn namelijk niet verplicht om naar het contract te handelen.

Wat is de invloed op bitcoin?

Charles Bovaird is onderzoeker bij crypto research bedrijf Quantum Economics. Hij vertelt aan DeCrypt: ‘Bij het verlopen van deze contracten wordt er vaak volatiliteit verwacht. De prijs kan sterk bewegen omdat investeerders ervoor kiezen om te kopen, te verkopen, of hun contract laten aflopen.’

Volgens Dan Gunsburg, CEO en mede-oprichter van crypto trading platform Hxro, bevinden de meeste optiecontracten zich tussen 11.000 dollar en 12.000 dollar. Dat is ver boven de huidige prijs van 10.300 dollar (8.851 euro).

Die hoge prijs van optiecontracten kan investeerders ertoe drijven om meer bitcoin te kopen. Bovaird:

“Als een groot aantal contracthouders deze mogelijkheid gebruiken om bitcoin te kopen voordat de contracten aflopen, zou dat een opwaartse druk op de prijs van de cryptocurrency zetten. Op dezelfde manier kunnen contracthouders hun opties gebruiken om bitcoin te verkopen en de prijs naar beneden te drukken.”

Of, veel korter: Niemand weet wat er morgen gaat gebeuren.

Bron: BTC-Direct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.