Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Analyse: Bitcoin en Altcoins dalen fors door cryptobeurzen

6 min gelezen

We zagen voor de zomerweek dat de Bitcoin onder $ 12.000,- dook en dat de markt een afwachtende houding aannam. Inmiddels zorgen onverwachte ontwikkelingen bij cryptobeurzen voor een negatief sentiment en rode cijfers. Wij zetten in deze analyse de actuele stand van zaken op de cryptomarkt op een rij. Daarnaast bekijken we de verwachtingen voor vandaag. Ook brengen we het laatste nieuws van de afgelopen 24 uur. In onze rubriek Bitcoin bites bekijken we wat er aan de hand is bij Bitmex en waarom de politie daar beslag legt.

Door de Coronacrisis blijft de agenda iets korter dan normaal. Uiteraard bieden we je het dagelijks nieuws, delen we de belangrijkste agendapunten en blikken we vooruit. In onze nieuwe rubriek “bitcoin bites” bekijken we vandaag wat er gaande is bij Bitmex en waarom de politie daar beslag legt. Je kunt ook nog steeds de live cryptokoersen hier op de site Crypto-World.nl bekijken.

De dominantie van de Bitcoin, die voor de vakantie 61,11 % bedroeg, daalde verder en bedraagt momenteel 59,93 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden voor de zomerweek een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 358,2 miljard. Na eerder deze week te hebben gepiekt boven $ 400 miljard is de marktkapitalisatie vannacht gedaald tot $ 349 miljard en lijkt nu te stabiliseren.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van voor de vakantie zagen we hoe de Bitcoin en markt licht negatief onder de $ 12.000,- bleef. Inmiddels brengen problemen bij grote cryptobeurzen onrust in de markt. Dit zien we terug in voornamelijk rode cijfers en een toename van negatieve weekresultaten. De Bitcoin-koers in dollars noteert momenteel $ 11.330,62. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 3 september: Bitcoin en cryptomarkt in het rood na Bithumb-nieuws. Live koersen vastgelegd om 12.20 uur.
Crypto-analyse 3 september: Bitcoin en cryptomarkt in het rood na Bithumb-nieuws. Live koersen vastgelegd om 12.20 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we onrust in de markt met opvallende uitzonderingen voor NEM (XEM) en nieuwkomer UMA (UMA).

Top 25 cryptomunten geschrokken op enkele uitzondering na.
Top 25 cryptomunten geschrokken op enkele uitzondering na. bron: Tradeincrypto.com

Wij keken terug op het verloop van de cryptomarkt tijdens de vorige week. Ook brachten we in kaart welke ontwikkelingen deze week te verwachten zijn.

Onze collega’s van tradeincrypto.com blikten terug op het rendement van Bitcoin en andere cryptomunten in de maand augustus en kwamen tot verrassende conclusies.

Bitcoin nieuws

Naast de situatie op de beurzen lijkt ook de inflatie van de Amerikaanse dollar minder heftig te zijn dan gedacht. Ook dit zorgt voor druk op de Bitcoin. De geluiden zijn dan ook niet meer zuiver bullish. Sterker nog, sommige analisten met reputatie voorzien een forse koersdaling.

Analyse Cryptomunten en nieuws

In dit achtergrond artikel zie je hoe de plotselinge koersdalingen leidden tot een kapitaalvlucht uit de cryptomarkt.

Ripple (XPR) maakte bekend dat het blijft groeien in partnerschappen.

Cardano (ADA) komt met een zogenoemde stable-coin. Charles Hoskinson wil de concurrentie aan met MakerDao (DAO).

Tron (TRX) wil zich ook meer richten op DeFi en kiest daarom voor een partnerschap met Band Protocol. Gezien de koersstijging zijn beleggers tevreden met deze stap. Ook de koersanalyse ziet er solide uit.

DeFi tokens zijn momenteel hot en ook voor tokens voor de Food-industrie is veel belangstelling. Dat dit tot ongewenste situaties leidt zagen we bij de Hotdog- en Pizza-token. Door pump-and-dump manipulatie daalde de waarde in enkele minuten van $ 4.000,- naar $ 1,-. Defi-token SushiSwap legt klaarblijkelijk geen windeieren.

Cryptobeurzen & investeerders

Nadat de markt op 1 september met een marktkapitalisatie van $ 406 miljard ongemeen hard steeg kwam de situatie bij Bithumb en de daarmee gepaarde exodus van beleggers volkomen onverwacht. Dit leidde zowel bij Coinbase als Binance tot storingen. Zo was bij Binance de website onbereikbaar en konden bij Coinbase een half uur lang geen cryptomunten zoals Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Tezos (XTZ) verzonden worden. In de toch al onrustige markt leidde dit tot verdere koersdalingen. Inmiddels zijn beide storingen volgens berichten weer verholpen. Binance-CEO CZ reageerde, uiteraard met een positief verhaal.

Overig cryptonieuws

In Australië is één van de topmannen achter BitConnect tot een beroepsverbod voor de financiële dienstverlening van 7 jaar veroordeeld.

Rusland lijkt het verbod op handel in crypto voorzichtig te versoepelen.

In India is handel in cryptomunten een heet hangijzer. Het feit dat men juist nu een Bitcoinscam lanceert via het gehackte account van de Indiase minister-president is dan ook erg slecht getimed.

Cryptomunten Iota (MIOTA) en Tezos (XTZ) ontvangen vandaag hun notering op de Liquid Exchange.

Vandaag noteert men bovendien weer een fiks aantal agendapunten voor de kleinere cryptomunten.

Financiële agenda’s

Op de Europese monetaire agenda noteert men vandaag de publicatie van Markit-indexen over augustus en de retailverkopen over juli. Verder houdt ECB-bestuurder Schnabel een speech.

Op de Amerikaanse monetaire agenda zien we vandaag publicatie van de werkeloosheidscijfers over augustus en arbeidskosten in het tweede kwartaal. Daarnaast publiceert men de handelsbalans over juli en de productiviteit over het tweede kwartaal. Verder zien we ook hier de publicatie van diverse Markit- en ISM-indexen over augustus gepland staan. De wekelijkse update over de voorraad biogas en de veiling van waardepapier met looptijd van 4 weken maken de Amerikaanse monetaire agenda voor vandaag compleet.

Bitcoin + cryptomarkt-analyse voor vandaag

Door de problemen bij diverse cryptobeurzen, maar vooral de ontwikkelingen rond Bithumb (zie Bitcoin bites) is de $ 12.000,- ver uit zicht en handelt de Bitcoin op het moment van schirjven gevaarlijk dicht rond het support level van $ 11.300,-. Door de snelle daling is er een forse ruimte voor groei. Weerstandsniveaus vinden we pas op $ 12.850, $ 13.500,- en $ 14.000,-. Andere technische factoren, zoals het sentiment duiden op een consolidatie en wellicht verdere teruggang. Met support levels op $ 11.300,-, $ 10.450 en $ 9.500,- is het uitzicht voor de middellange termijn nog steeds positief, maar verwacht men op korte termijn een consoliderende/bearish ontwikkeling.

Voor Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) is de ontwikkeling vergelijkbaar. Ethereum (ETH) was na een recordkoers op weg richting $ 500,- maar ook die weg wordt door de huidige onzekerheid geblokkeerd. Hier lijkt op basis van de statistieken een sterkere bearish ontwikkeling aanstaande.

De Ripple (XRP) lijkt daarentegen meer te consolideren. Het zou dus wel eens een spannende dag kunnen worden, zeker wanneer men in Azië weer actief wordt en er wellicht nader nieuws komt over de situatie bij Bithumb.

Wat is er aan de hand bij Bithumb en waarom legt de politie beslag?

Zoals je in het nieuws hebt kunnen lezen zijn er problemen bij diverse cryptobeurzen. Bij Bithumb is er echter meer aan de hand. Bithumb is de grootste cryptobeurs van Zuid-Korea en noteerde gisteren $ 365 miljoen omzet. Dit was voordat de politie binnenviel en de beurs in beslag nam. Men verdenkt de beurs namelijk van fraude voor een bedrag van $ 25 miljoen. Ook voorzitter Lee Jung-hoon persoonlijk wordt verdacht van malversaties, waaronder het wegsluizen van tegoeden overzee.

De zaak lijkt te draaien om een verkoop van tokens ter waarde van $ 25 miljoen, waarmee de aankoop van een Singaporese cryptobeurs, BTHMB, zou worden gefinancierd. Hoewel veel beleggers instapten en het bedrag bijeen gebracht werd vond de verkoop nooit plaats. Investeerders claimen een miljoenenverlies terwijl het geld dus weggesluisd schijnt te zijn.

De cryptobeurs Bithumb is actief, maar heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd. Beleggers reageren echter wel op het nieuws en liquideren massaal hun posities. Reden hiervoor is uiteraard het verminderde vertrouwen in de beurs, maar veel beleggers vrezen ook de ogen van de overheid op hun bezittingen.

Bron: Coindesk

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van Tradingview.com en het achtergrondartikel dat wij dagelijks rond 18.00 uur publiceren brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

BRON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.