Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Binance

Informatie over Binance en je eerste stappen in de wereld als “Crypto Trader”

Binance is een crypto exchange welke in Shanghai is gestart. Binance behoort tot de populairste exchanges als het gaat om cryptocurrency en is inmiddels één van de grootste exchanges op het gebied van digitale valuta.

Het platform heeft een ongekend groot assortiment, is geschikt voor beginnende en ervaren handelaren en beschikt over alle papieren en vergunningen om te kunnen en mogen opereren.
Binance heeft een hoog handelsvolume en is afgedekt met honderden miljoenen dollars tegen hacken en onvoorziene problemen.

In deze handleiding leggen we jou stap voor stap uit hoe je cryptocurrency overmaakt naar Binance, hoe je een koop of verkooporder doorvoert en hoe je het weer omzet in euro’s. In deze handleiding gaan wij in op de werking van de exchange zelf.

Als je opzoek bent naar een Nederlands alternatief voor Binance, waarbij je ook support krijg in het Nederlands dan raden wij de Exchange van Bitcoinmeester en Bitvavo aan. Bij deze laatste betaal je nagenoeg even veel fee (Binance maximaal 0.10% en bij Bitvavo maximaal 0.25%). Deze fees zijn verwaarloosbaar als je het vergelijkt met andere brokers, hier liggen de fees rond de 1.5 / 2%. Het voordeel van Bitcoinmeester en Bitvavo is dat je gemakkelijk met iDEAL of Bancontact euro tegoeden kan storten in je account. Ook kun je je winsten eenvoudig laten uitbetalen op je bankrekening. Als je hieronder klikt op Activeer korting dan kun je ook nog eens de eerste € 1000 handelen tegen 0% commissie.

Wil je dus geld storten van of naar Binance zijn deze brokers (voor dit moment, Binance werkt aan een visacard.) makkelijk en snel om te gebruiken als tussenstation voor jou stortingen en opnames van Binance.

Waarom Binance?

Het platform van Binance is gemaakt voor gebruiksvriendelijkheid, zodat je gemakkelijk in crypto kan stappen. Voor de gebruikers is het platform behoorlijk eenvoudig. Binance heeft ook een hoge verwerkingssnelheid waardoor transacties snel worden verzonden.

De transactiekosten op Binance zijn daarnaast zeer laag, wat natuurlijk gunstig is voor iedere handelaar. Zo zijn de transactiekosten slechts 0,1%.

Binance betrouwbaar

Binance is een zeer betrouwbare Aziatische exchange (inmiddels Europees). Iedereen die in het Binance team zit staat met naam en toenaam in de whitepaper en op de website. De CEO, Changpeng Zhao, is een bekende naam in de cryptowereld en heeft een indrukwekkende CV. Hij was manager bij Blockchain, hij was CTO en Co-Founder bij OKCoin en ook CEO van BijieTech. Dit zijn grote bedrijven die op dit moment nog steeds succesvol zijn.

Binance CEO Changpen Zhao

Bekijk alle namen zelf op de website van Binance. Gezien de transparantie kun je ervan uitgaan dat Binance betrouwbaar is. Het is dus een officieel geregistreerd bedrijf dat sterk in populariteit aan het groeien is. Deze populariteit hebben ze te danken aan een goed systeem, goed support en een goed platform.

Het blijft een exchange en zoals altijd wordt er aangeraden om alleen geld op een exchange te laten waarmee je handelt. Gebruik een exchange nooit als je wallet, want zulke bedrijven zijn altijd het doelwit van hackers of andere internet criminelen. Gebruik ook nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere platformen en schakel altijd 2-staps authenticatie in.

Grootste exchange ter wereld met zeer groot assortiment
Opgezet en ingericht voor de beginnende en ervaren gebruiker
Assortiment wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe cryptocurrency

Belangrijk

Gebruik de volgende link om naar Binance.com te gaan. Sla de webpagina daarna op als favorieten en zorg dat altijd het groene slotje in beeld staat als je inlogt. Als je toch via een zoekmachine zoekt naar Binance klik dan nooit op een advertentie. Helaas zijn de hackers verdomde slim en zullen er alles aan doen om bij jou portefeuille te kunnen komen.

Binance wint steeds meer aan populariteit. Van oorsprong was Binance een platform gericht op de Chinese markt. Door nieuwe regelgeving in China, heeft Binance besloten om de focus te verleggen op de rest van de wereld.

Het registreren is eenvoudig, hiervoor is een e-mailadres en wachtwoord nodig. Vervolgens dien je het account via een mailtje te registreren.

Voordat je bij Binance aan de slag kunt gaan, is het noodzakelijk jezelf te registreren op het platform. Zonder account is het niet mogelijk om te handelen in crypto. Om gebruik te maken van de exchange is een account dus verplicht. Registreren is eenvoudig en hiervoor is alleen een e-mailadres en wachtwoord noodzakelijk. Als je al een account hebt kun je deze stappen (1 t/m 6) uiteraard overslaan.

 1. Ga naar de officiële Binance.com website. Registreer je ook meteen voor bitvavo.com, BTC-Direct, Bitcoinmeester of een andere handelaar waar je snel en makkelijk de coins van jou keuze kunt kopen zodat je met iDEAL cryptocurrency kan kopen.
 2. Maak een gratis account aan.
 3. Voer je e-mailadres en wachtwoord in (zorg ervoor dat je een uniek wachtwoord gebruikt dat je nergens anders gebruikt)
 4. Referral ID: IK5MT9CG staat als het goed is al ingevuld als je jezelf gaat aanmelden. (met deze code ontvang je levenslang 10% korting op alle kosten)/ Ook als je weinig handelt zul je gelijk me profiteren van iedereen die via deze link is aangemeld. De handels bedragen worden namelijk van iedereen bij elkaar opgeteld zodat je sneller profiteert van een leuke korting.
 5. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op Register
 6. Na het oplossen van de puzzel volgt een bevestigingsmail om je e-mailadres te verifiëren

Als je eenmaal bent ingelogd, krijg je direct de vraag of je jouw account door middel van 2FA wilt beveiligen. Dit is sterk aangeraden. Met 2FA zorg je voor extra veiligheid met je account, en heb je altijd een twee-wegs (2FA) authenticatie nodig. Wat ons betreft is dit een absolute must voordat je start met crypto.

2FA activeren bij Binance is eenvoudig:

 • Download ‘google authenticator’ of een andere authenticator app via de google store of appstore’
 • Scan de code, en schrijf het nummer op ( dit nummer is nodig voor het geval je toestel niet meer aangaat, of je jouw toestel kwijtraakt.
 • Log vervolgens in met je Binance wachtwoord en de gegeneerde app vanuit de Google Authenticator app.

Vervolgens zie je bij het inloggen een scherm waarom je een code kan toevoegen. Vanuit de authenticator app haal je de code op, en vul je in het scherm.

Eerste aankoop

Je hebt de mogelijkheid om direct met fiat coins te kopen op Binance. Dit werkt via een Credit/Debitcard. Naar mijn idee is dit momenteel nog veel te prijzig. Ik kies zelf het liefst voor BTC Direct of Bitcoinmeester om daar mijn munten te kopen en deze dan gelijk te laten versturen naar mijn Binance account. Opnemen werkt net zo alleen dan dus omgekeerd.

Mijn voorkeur gaat uit om dit bijvoorbeeld met LTC te doen omdat deze heel snel en redelijk goedkoop word overgezet naar je ontvangst account.

Je kunt Binance zien als een wisselkantoor voor cryptocurrency waar je Bitcoin of Ethereum omruilt voor een andere cryptocurrency. Net zoals je bijvoorbeeld je eurobiljetten omruilt voor dollarbiljetten als je naar Amerika gaat. Om gebruik te maken van de exchange heb je dus tegoed nodig en dit doe je door Bitcoin of Ethereum te storten in je Binance account.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.com
 2. Ga rechtsboven naar Wallet en klik op Deposit
 3. Er verschijnt een dropdown menu waar je kunt zoeken op de coin die je wilt storten. Zoek op LTC om Litecoin of kies een andere coin om te storten. In deze handleiding gaan we Bitcoin storten
 4. Als je Bitcoin (of Litecoin) hebt geselecteerd dan wordt er automatisch een uniek walletadres voor je gegenereerdBinance uniek Bitcoin walletadres om te storten
 5. Kopieer het adres en koop bij één van de volgende betrouwbare Nederlandse brokers Bitcoin of Ethereum:
  1. Bitvavo (gratis tot € 1000 cryptocurrency kopen)
  2. BTC Direct
  3. Bitcoinmeester
 6. Voer bij het ontvangstadres bij de broker je Binance Bitcoin wallet adres in. Rond de betaling af met een betaalmethode naar keuze.
 7. De broker verstuurt je Bitcoin of Litecoin direct naar Binance en dit kan ongeveer 2 uur duren (in het geval van LTC staat het er al vaak binnen een minuut of tien). Je ontvangt een bevestiging per mail als je storting succesvol is verstuurd en aangekomen bij Binance.

Verficatie

Voor de meeste mensen is een normaal account zonder verificatie meer dan voldoende. Je mag dan tot 2 Bitcoin per 24 uur opnemen/verhandelen en hoeft dan geen documenten op te sturen. Als je meer dan 2 BTC per 24 uur wilt verhandelen dan moet je je verifiëren door je identiteitsbewijs op te sturen met een selfie van jezelf. De instructies hiervoor staan uitgelegd op de verificatiepagina.

Veiligheidsmaatregelen

Als je gaat handelen op de cryptocurrency markt staat veiligheid voorop. Helaas zijn er mensen die op slinkse wijze proberen achter je accountgegevens te komen, en die moet je net een stap voor zijn. Door onderstaande stappen te volgen maak je het deze mensen heel erg lastig om achter je gegevens te komen:

 1. Log altijd in via de officiële link: Binance.com en sla deze op in je favorieten
 2. Zorg dat er altijd Binance.com en een groen slotje in de adresbalk staat Binance.com Groen Slotje in adresbalk
 3. Download de Authenticator App en schakel 2-staps-verificatie in
 4. Geef nooit je wachtwoord aan iemand, zelfs niet aan de Binance helpdesk
 5. Gebruik een wachtwoord voor Binance dat je nog nergens anders hebt gebruikt
 6. Gebruik nooit een advertentie uit een zoekmachine om naar Binance te gaan

Handelen met cryptocurrency bij Binance

Om daadwerkelijk te gaan handelen bij Binance is het noodzakelijk dat bovenstaande stappen zijn uitgevoerd. We gaan er in deze handleiding dus vanuit dat je Bitcoin of Litecoin hebt gestort en dat je kan beginnen met handelen.

Zelf handel ik niet via het platvorm van Binance maar via een handels tool genaamd Altrady. Hoe dit alles werkt kun je op de desbetreffende pagina lezen.

Opnemen van Binance en weer verkopen voor euro’s

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.com
 2. Zelf zet ik dus de hoeveelheid coins die ik wil opnemen om naar LTC.
 3. Bij de brooker waar jij je munten koopt en naar Binance laat sturen kun je ook munten verkopen. Bij dat proces krijg je een adres waar je ddez naar toe moet sturen.
 4. Ga in Binance rechtsboven naar Wallet en klik op Withdraw
 5. Zoek op LTC als je alles hebt omgeruild voor Litecoin dat je wilt omzetten naar Euro’s en klik rechts achter deze munt op withdrawl.
 6. Voer hier het adres in van je broker waar je het wilt omzetten naar euro. Lees zorgvuldig het vervolg hoe het per broker verder word verwerkt.

Binance werkt inmiddels aan een visacard die gekoppeld is aan een paar geselecteerde coins. Vraag deze alvast aan zodat je makkelijker je coins kunt opnemen of betalen met deze Binance-Visacard.

Slotwoord

Bovenstaand was me wel even een beste lap tekst. Het had vast en zeker wel wat korter gekund maar we vinden het van groot belang dat als je gaat handelen op een exchange je goed bent geïnformeerd.
Zijn we toch nog iets vergeten of heb je nog vragen schroom dan niet en stel ze in een reactie. We helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.