Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Bitcoin (BTC) koers zakt door support en breekt zelfs de $11.000, deze altcoin stijgt als enige in de top 10

2 min gelezen

Bitcoin (BTC) kwam gisterochtend aan bij de support-zone bij $11.300 en bleef daar tot vanochtend vlak boven handelen. De hoop bestond dat de bitcoin koers na zijn mislukte test van de $12.000 opnieuw richting dit prijsniveau zou kunnen stijgen. Maar met de doorbraak van de $11.500 was deze hoop niet bepaald groot.

Bitcoin (BTC) zakt nog verder terug

In eerste instantie leek de $11.300 het dus te kunnen houden maar aan het begin van deze middag begaf dit prijsniveau het alsnog. Een versnelling volgde waarna ook de support bij $11.000 werd doorbroken.

Op dit moment is de low voor de afgelopen 24 uur $10.665 en dus is de BTC koers weer onder de $11.000 terecht gekomen. De koers is met de huidige bitcoin prijs van $10.928 op cryptocurrency exchange Coinbase weer iets hersteld. Op dit moment zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

Het zou mooi zijn als bitcoin alsnog terug boven de $11.000 weet te herstellen. Hier bevindt zich ook de 50-dagen Moving Average (MA). Een verdere daling zou de koers echter terug kunnen brengen tot de support bij $10.500.

Bitcoin verloor de afgelopen dag daarnaast ook weer terrein op de cryptomarkt. Het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal zakte met 0,7% terug en staat nu op 56,2%. Hiermee lijkt de neerwaartse trend van de bitcoin dominantie zich voort te zetten.

Altcoins zakken mee, behalve polkadot (DOT)

Ook de altcoins tonen op dit moment rode cijfers. Ethereum (ETH) zakt 5,4% in waarde en is $417 waard. Chainlink (LINK) daalt nog harder en staat 9,2% in het rood waarmee het terugzakt tot een waarde van $13,60.

De enige stijger is een nieuwkomer in de top 10, althans als je CoinMarketCap gebruikt als prijsinformatiewebsite. Lange tijd was polkadot (DOT) namelijk niet terug te vinden in de ranglijst van CMC, maar sinds kort staat de altcoin er wel in. Het bezet direct de 5e plek en staat 2,7% in het groen. DOT is hiermee nu $6,11 waard.

BRON

Advertentie
Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.