Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Bitcoin Cash Hard Fork voltooid, strijd om dominante Chain begint.

3 min gelezen
Het Bitcoin Cash-netwerk is eindelijk opgesplitst en netwerkgebruikers zullen nu een vluchtige post-fork-periode doormaken.

Belangrijke aandachtspunten

  • Bitcoin Cash kelderde binnen een uur met 10% na de controversiële harde vork.
  • De reële waarde van de vork is volgens de miners een support tussen de $155 en $95, maar veel exchanges weigeren de kleine blockchain te ondersteunen.
  • Handelaren kunnen extreme volatiliteit verwachten in de prijs van zowel BCHN- als BCHABC totdat de twee blockchains stabiel zijn.

De hard-vork van Bitcoin Cash naar twee afzonderlijke chains – BCHN en BCHABC – is compleet en de ondersteuning van miners is voor 60% en 37% verdeeld over de twee concurrerende partijen. In tegenstelling tot gewone stemming, legt de meerderheid de minderheidsketen niet stil. 

In plaats daarvan blijven twee versies van de keten bestaan zolang miners en gebruikers transacties uitvoeren op het netwerk.

De Bitcoin Cash Chain Split

Vanaf bloknummer 661.648 zijn er twee blockchains: Bitcoin Cash: BCHN en BCHABC.

Bitcoin Cash chain split update
Bitcoin Cash chain split update. Bron: BitMEX Fork Monitor

De bloktijden op BCH liepen na het evenement veel verder op dan de normale productiecyclus van tien minuten.

Een plotselinge daling van de hashrate van 40% naar de dominante keten en de tijd die miners nodig hadden om hun netwerken te upgraden, zorgden in de eerste 90 minuten na de splitsing voor slechts vier nieuwe blokken op de primaire keten.

Bitcoin Cash block info. with time lag
Bitcoin Cash block information with time lag. bron: Blockchain.com

Het eerste en belangrijkste onderdeel van de upgrade van vandaag is aserti3-2d DAA, die de moeilijkheidsgraadaanpassing van BCH zal veranderen. Het nieuwe aanpassingsmechanisme is bedoeld om de oscillaties in mining-moeilijkheidsgraad op BCH te verzachten voor een geleidelijke verandering.  

De mining moeilijkheid is direct evenredig met de hashrate van het netwerk. De toename of afname van de moeilijkheidsgraad helpt om de blokbevestigingstijd op tien minuten te houden.

Momenteel is het voorbestemd om de moeilijkheidsgraad voor BCHN te verminderen met het vertrek van BCHABC-miners.

Crypto Scrip-probleem

Hoewel BCHN wordt ondersteund door topbeurzen zoals Kraken en Coinbase, blijft de stabiliteit een probleem, aangezien miners tussen beide chains fluctueren. Veel beurzen zoals Binance ondersteunen ook de meerderheidschain, met de mogelijkheid om op en na 15 november minderheidschain-tokens te claimen.

Een hard fork of chain split is vergelijkbaar met de uitgifte van scripaandelen voor een investeerder. Bij een scrip-uitgifte krijgen aandeelhouders gratis nieuwe aandelen in verhouding tot hun bezit. De nominale waarde, of reële waarde, daalt evenredig met de verwatering door de nieuw uitgegeven aandelen.

In het geval van Bitcoin Cash is er een 1: 1-probleem, waarbij 100 BCH een waarde van 100 BCHN en 100 BCHABC zou zijn. Als het een aandeel was, zou de nominale waarde BCH met de helft zijn verminderd ten opzichte van de waarde vóór de ketenverdeling, namelijk $255.00.

Bovendien, als men de prijs zou berekenen op basis van het percentage van minersondersteuning voor en tegen de controversiële “minersbelasting”, zou de waargenomen waarde van BCHN en BCHAB respectievelijk ongeveer $155.00 en $95.00 moeten zijn.

Volatileit en Angst voor Manipulatie

De marktwaarde van tokens hangt echter meer af van speculatie dan van reële waarde. Vanwege een gebrek aan liquiditeit in BCHABC door een beperkte notering op crypto-beurzen, zal de prijs de komende weken ongetwijfeld volatiel blijven.

Na de hard fork van Bitcoin Cash en Bitcoin SV in november 2019 vertoonde BSV bijvoorbeeld een aanzienlijke volatiliteit omdat het de kleine chain was. Toch daalde Bitcoin Cash in de maand na het evenement met meer dan 80%, ondanks dat het naar voren kwam als de dominante chain.

Bitcoin Cash (blue) and Bitcoin SV (orange) price comparison in November 2018
Bitcoin Cash (blauw) en Bitcoin SV (oranje) prijs vergelijking in november 2018.
bron: Trading View

De miner-ondersteuning via hashrate, moeilijkheidsgraad en transactievolume op de concurrerende ketens zijn de primaire on-chain indicatoren. Maar waarschijnlijk zal ook op dat front onzekerheid heersen.

De markt zag een glimp van die volatiliteit toen BCH 10% daalde in het uur na de vork. Het verandert momenteel van eigenaar voor $242.00.

Bron: Nivesh Rustgi – Crypto Briefing. Vertaald door Crypto-World.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is btc-direct-nieuwe-website-1024x460-1.png

1 gedachte over “Bitcoin Cash Hard Fork voltooid, strijd om dominante Chain begint.

  1. I think this is among the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The website style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers Madlen Sergio Bunker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.
Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.