Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Bitcoin Whales verkopen hun BTC niet; Het kan de prijs verhogen

2 min gelezen

De prijsactie van Bitcoin was de laatste tijd nogal gemengd. Hoewel de cryptocurrency langzaam hoger is gegroeid, heeft de onderste regio met een $ 11.000 koers bewezen een zone met zware weerstand te zijn die de groei belemmert.

De intensiteit van de verkoopdruk hier lijkt erop te wijzen dat bulls misschien niet zo sterk zijn als ze eerder leken te zijn, wat aangeeft dat het digitale benchmark-activum op het punt staat een verder nadeel te zien.

Ondanks deze tekenen van zwakte op korte termijn, is een van de factoren die Bitcoin een boost geven en die erop kan duiden dat er een enorme opwaartse beweging aanstaande is, een trend die wordt waargenomen bij het kijken naar de wallets van whales.

Deze grote BTC-houders hebben deze recente push hoger niet ingeslagen, wat een historisch positief teken is dat aangeeft dat een opwaarts potentieel op handen is.

Omdat deze grote verkopers de markt kunnen verplaatsen, geeft hun aanhoudende holdingspatroon aan dat ze wachten op hogere prijzen voordat ze beginnen met verkopen.

Het zou de markt ook een boost kunnen geven, aangezien er momenteel minder verkoopdruk op BTC is dan normaal wanneer het consolideert onder de belangrijkste weerstandsniveaus.

Bitcoin consolideert onder $ 11.000 terwijl het momentum begint te haperen

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin marginaal verhandeld tegen de huidige prijs van $ 10.950. Dit is rond de prijs waartegen het de afgelopen dagen heeft gehandeld.

Bulls zijn er niet in geslaagd de zware verkoopdruk tussen $ 11.000 en $ 11.300 te doorbreken. Bij elke poging om dit te doen, stuitte de verkoopdruk op pieken die het terugbrengen naar het huidige prijsniveau.

Deze consolidatie kan tot stand komen terwijl bull’s proberen meer kracht op te bouwen, maar de vele afwijzingen waarmee ze tot nu toe te maken heeft gehad, lijken problemen te veroorzaken voor de vooruitzichten op korte termijn.

CryptoQuant: BTC-Whales blijven stabiel ondanks afwijzingen van $ 11k

Gegevens van analysebedrijf CryptoQuant laten zien dat whales hun cryptovaluta vasthouden ondanks de meerdere afwijzingen van $ 11.000 door Bitcoin.

De CEO van het bedrijf sprak hierover in een recente tweet en legde uit dat de Exchange Whale Ratio nu een jaarlijks dieptepunt heeft bereikt, met lagere verkooppercentages voor whales die BTC een boost geven.

“Exchange Whale Ratio bereikt het dieptepunt van het jaar – hoe minder whales hun BTC naar de exchanges verplaatsen, hoe minder dumpen, en hoe hoger de BTC-prijs.”

(Source: CryptoQuant)

Ervan uitgaande dat deze trend aanhoudt, zou dit erop kunnen wijzen dat Bitcoin zal blijven worden geconfronteerd met minder macro-verkoopdruk. Dit zou zijn vooruitzichten versterken en er mogelijk toe leiden dat het de komende dagen en weken aanzienlijk verder opwaarts zal zien.

Bron: Cole Petersen – NewsBTC Vertaald door Crypto-World.nl
(Photo credit: Sarah Richter/Pixabay)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.