Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Bitcoin zakt met 10% kort onder 10.000 dollar en gaat richting gap CME

2 min gelezen
Bitcoin

We sluiten de week in mineur af. De hele week is bitcoin koers al aan het dalen en voor het eerst sinds eind juli is de crypto even onder de 10.000 dollar uitgekomen. Tegelijkertijd laten grote aandelenbeurzen ook rode cijfers zien en is er de dreiging van een gat op 9.700 dollar.

Vannacht naar 9.990 dollar

Op 17 augustus leek alles nog koek en ei, de bitcoin koers steeg zelfs naar 12.500 dollar, vervolgens bleef de prijs hangen tussen 11.250 en 12.100 dollar. De afgelopen drie dagen tikte de koers 12.000 USD aan, maar werd daar keihard afgewezen. Vannacht daalde de koers tot een dieptepunt van 9.990 dollar.

Is dit de bodem? Veel analisten en handelaren verwachten dat de koers nog iets verder zakt, naar 9.700 dollar. Op dat niveau is namelijk nog een gat te vullen, achtergelaten door CME.

Gaten van CME

Nu denk je misschien, wat een onzin, dat gat van CME. Je bent niet de enige die er zo over denkt. Toch even een korte uitleg. De beruchte ‘CME-kloof’ treedt op wanneer de markten een agressieve beweging maken buiten de handelsuren van de bitcoin futuresmarkt van de Chicago Mercantile Exchange (CME). Hierdoor blijft er een prijskloof achter op de koersgrafiek. De laatste kloof is van medio augustus, toen bitcoin opeens steeg tot boven de 10.000 dollar.

Het gat wordt dan ‘gevuld’ als de grafieken terugkeren om het prijsgebied dat ontbreekt in de grafiek van de CME opnieuw te testen. Dit is in het verleden vaker gebeurd, dus je kunt wel spreken van een trend. Maar het is niet hard te maken of er een causaal verband is.

Hieronder wordt de kloof weergegeven door de paarse balk.

Correlatie met de grote beurzen

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat de CME-kloof de oorzaak is van de crash. Er zijn ook analisten die juist zeggen dat er een hoge correlatie is tussen bitcoin en de aandelenmarkten. De technologiesector leidde een crash van 4% in op de S&P500.

BRON:BTC-Direct

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.