Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

Crypto.com-VISA card

Crypto.com (MCO) CRO Visa Card beschikbaar in Nederland (tot 8% cashback!) Gratis, $25 sign-up bonus, 1% tot 8% cashback, o.a. gratis Spotify en Netflix.

Odissuis · 9 min. read

Update 16 november 2020: MCO is inmiddels volledig vervangen door CRO. Dit maakt alles overzichtelijker en… goedkoper! Ik heb de tekst hieronder zodoende aangepast.

In Nederland kennen we weinig credit- of debitcards die cashback aanbieden. De bekendste is waarschijnlijk de EuroClix Mastercard waarmee je 0,25% terugkrijgt van je aankopen. In met name de Verenigde Staten is het echter heel normaal om meerdere procenten terug te krijgen op je aankopen.

Naast Crypto.com heeft ook Binance inmiddels zijn card. Op dit moment is er nog geen fysieke card maar beschikken ze al wel over een digitale versie hiervan. Zo heeft ook SWIPE, die inmiddels is over genomen door Binance ook een versie van de CRYPTOCARD.

Het goede nieuws is dat de (MCO) CRO Visa Card van Crypto.com sinds 19 mei 2020 beschikbaar is in heel Europa en dus ook in Nederland! Zelf heb ik mijn card ook aangevraagd en is het afwachten totdat deze op de deurmat zal vallen.

De kaart is gratis en afhankelijk van welke kaart je kiest, krijg je 1% tot 8% cashback op je aankopen, o.a. gratis Spotify en Netflix en nu zelfs 10% cashback op o.a. aankopen van Gift Cards die je weer kunt gebruiken voor je aankopen en je daardoor dus extra cashback krijgt.

Hierna leg ik uit hoe de kaart werkt. Voor wie echter niet kan wachten om zich aan te melden, gebruik de volgende link of referral code om je aan te melden en je ontvangt een $ 25 dollar sign-up bonus die je direct vrij gemakkelijk kunt laten uitbetalen. Kom later wel even terug om dit artikel te lezen 😉

https://platinum.crypto.com
Referral code: 7q5fhc7hp6

Crypto.com (MCO) CRO Visa Card

De CRO Visa Card is een zogenaamde debitcard (ook wel prepaid creditcard genoemd). Dat betekent dat je er eerst geld op moet zetten, voordat je er mee kunt betalen. Zelf vind ik dat erg fijn, want zo loop je ook niet het risico dat je een creditcardschuld vergeet af te betalen. Zonder saldo op de kaart, kun je er niet mee betalen, simpel.

Je kunt gratis geld op de kaart zetten via je eigen creditcard, maar ook een bankoverschrijving is mogelijk. Gewoon de App downloaden en via de App de aanwijzingen volgen om via een sepa overschrijving EURO’s naar je account te sturen.
Ze geven aan dat het wel tot een dag of 3 kan duren, het was bij mij telkens binnen een dag beschikbaar op mijn account.

Zodra er genoeg saldo op de kaart staat, kan je met de kaart betalen zoals je met een creditcard of een pinpas zou doen. Zowel online als in de winkel. Winkels mogen sinds 2019 geen toeslag meer vragen voor betaling met een credit- of debitcard, dus er is qua kosten geen verschil met een normale pinpas.

Wanneer je met de CRO Visa Card betaalt, ontvang je een cashback op je aankopen. De cashback is minimaal 1% en afhankelijk van welke kaart je kiest, kan de cashback oplopen tot 8%. De cashback wordt uitbetaald in de cryptocurrency CRO, maar kan je direct weer omzetten in harde euro’s.

5 verschillende kaarten

(Van links naar rechts) Midnight Blue (Classic plastic card), Ruby Steel, Jade Green, Royal Indigo, Icy White (Platinum metal cards), en Obsidian Black (Limited edition platinum metal card) (PRNewsfoto/CRYPTO.com)

Je kunt kiezen uit 5 verschillende kaarten. De kaart van jouw keuze wordt gratis naar je opgestuurd per post. Vanwege de grote groei die ze momenteel doormaken kan dit wel eventjes gaan duren. Vervolgens kun je de kaart zelfs gebruiken met Apple Pay! Dit laatste werkt tot nu toe enkel in de Verenigde Staten, maar als je de kaart koppelt aan de gratis Curve Card kan je wel gebruikmaken van Apple Pay. Als je je bij Curve (https://www.curve.com) aanmeldt met de code NA7G9PN krijgen zowel jij als ik £ 5 cadeau.

Als je een kaart wilt met meer voordelen dan de standaard 1% cashback (bijv. 3% cashback), dan moet je een aantal cryptocurrency CRO kopen en vastzetten (in het Engels “staking”) voor 6 maanden. Na die 6 maanden kun je de CRO weer verkopen of opnieuw vastzetten.

In de volgende afbeelding zie je een overzicht van de verschillende kaarten en een deel van de daarbij behorende voordelen. De kaarten hebben de mooie namen Midnight Blue, Ruby Steel, Jade Green of Royal Indigo, Icy White of Frosted Rose Gold en Obsidian.

Zoals je kunt zien is de Midnight Blue kaart volledig gratis en biedt deze 1% cashback op je aankopen. Voor de Ruby Steel kaart moet je 2.500 CRO kopen en vastzetten. Aangezien 1 CRO momenteel ongeveer € 0,056 waard is, komt dat neer op ongeveer € 140. Na 6 maanden kun je de CRO weer verkopen, hopelijk voor een hogere prijs 🙂

De 140 euro die je moet investeren is dus geen fee of iets dergelijks. Je koopt er CRO voor, die je later weer kunt verkopen. Het voordeel van een kaart waarvoor je CRO moet vastzetten, is dat je o.a. een hogere cashback krijgt op je aankopen en daarnaast bijvoorbeeld 100% van je Spotify abonnement terugkrijgt! Zelf heb ik nu gekozen voor de Ruby Steel kaart, maar ik overweeg om te upgraden naar Jade Green of Royal Indigo (hier kan je zelf de kleur kiezen) om nog meer voordelen te krijgen. CRO is op dit moment redelijk goedkoop dus is een upgrade redelijk betaalbaar.

Naast de 1%-8% cashback op je aankopen en de 100% cashback op bijvoorbeeld Spotify of Netflix, zijn er nog meer voordelen. Zo kun je cadeaukaarten kopen van bijvoorbeeld Bol.com waarbij je een hogere cashback (2,5% en meer) ontvangt. Daarnaast was er tot en met september 2020 een speciale (corona)promotie, waarbij je 10% cashback ontving op aankopen bij bijvoorbeeld LIDL of ALDI.
Helaas is deze actie voorbij als ik me niet vergis, maar je weet maar nooit wat voor mooie acties er nog meer aan gaan komen waar jij je voordeel mee kunt doen.

En tot slot is er nog de $ 25 sign-up bonus als je je aanmeldt via https://platinum.crypto.com of de app download en bij het maken van een account de Referral code: 7q5fhc7hp6 invult. Vul deze wel in ook als je nog niet gaat staken. Je kunt dit later namelijk niet meer toevoegen. Deze referralcode blijft namelijk actief totdat je hier gebruik van gaat maken.

Om deze bonus direct te kunnen gebruiken, moet je wel minimaal kiezen voor de Ruby Steel kaart en dus minimaal 2.500 CRO vastzetten. Voor een investering van minimaal 2.500 CRO (nu ongeveer € 140) ontvang je dus direct $ 25 retour, hogere cashbacks en nog meer voordelen. Bovendien kan je die 2.500 CRO later weer verkopen. Zelfs indien de waarde van 1 CRO halveert (ik denk dat de waarde juist stijgt doordat de debitcard nieuw is en nu wereldwijd wordt uitgerold), is het gebruik van de kaart nog steeds bijzonder voordelig.
Ben je dus nog niet van plan om gelijk 2.500 CRO vast te zetten, meldt je dan wel aan met de refferal code. Doe je dit niet dan kun je als je wel van plan bent om 2.500 cro of meer vast te zetten om van een hoger percentage cashback te gaan genieten je deze $25.00 dan dus gewoon misloopt. In mijn opinie is dit eerlijk gezegd dus weggegooid geld.

Rekenvoorbeeld

Stel je kiest de Ruby Steel kaart, je betaalt elke maand € 500 aan boodschappen met deze kaart en je hebt een Spotify abonnement.

 • Je koopt dus 2.500 CRO voor ongeveer € 140.
 • Je ontvangt direct de $ 25 sign-up bonus retour, dat is ongeveer € 22.00.
 • In een jaar ontvang je 2% cashback van € 500 x 12 x 2% = € 120.
 • In een jaar ontvang je 100% cashback op je Spotify abonnement van € 9,99 x 12 = € 120 (afgerond).
 • De 2.500 CRO kun je daarna weer verkopen.

Dat betekent dat je na een jaar € 22 + € 120 + € 120 = € 285 hebt ontvangen en je de 2.500 CRO nog kunt verkopen. Als de CRO in waarde gelijk blijven, heb je die investering dus direct terug en is de € 285 pure winst! Maar zelfs als de CRO in waarde halveert, heb je na een jaar nog steeds een winst van € 285 (cashback) — € 140 (aankoop 2.500 CRO) + € 70 (verkoop 2.500 CRO) = € 215.

Het spreekt voor zich dat hoe meer je betaalt met de debitcard, hoe meer cashback je ontvangt. Stel dat je maandelijks € 1.000 i.p.v. € 500 afrekent met de kaart (naast boodschappen bijv. ook online aankopen), dan heb je na een jaar zo € 120 extra cashback ontvangen. En hoe meer CRO je vastzet, hoe beter je kaart en hoe hoger de cashback is en de overige voordelen zijn.
daarnaast krijg je vanaf 2.500 CRO ook nog eens tot maximaal 12% rente per jaar voor je gestakte CRO. Zelf heb ik ook wat vast staan en gebruik de SUPERCHARGER om CRO vast te zetten en ongeveer 3% per maand extra te krijgen aan andere munten waar om dat moment de actie voor loopt.
Een gevalletje van WIN WIN dus als je het mij vraagt!

Alle informatie en acties met betrekking tot jouw kaart en transacties, kun je vinden in de Crypto.com App, beschikbaar in de App Store en Google Play.

Image for post

Crypto.com App

Nadat je je hebt aangemeld en je identiteit hebt geverifieerd, kun je aan de slag. De verificatie kost slechts een paar minuten en een rijbewijs is voldoende. Het betreft hier een Visa kaart, dus het is ook wel logisch dat ze wel enige informatie van je nodig hebben. Dat zijn ze door de steeds strengere internationale financiële wetgeving ook verplicht (KYC = Know Your Customer).

Als je voor de gratis kaart Midnight Blue gaat, dan kun je in de app direct rechtsonder naar Card om de kaart aan te vragen. Dan krijg je dus niet de sign-up bonus van $ 25. Als je voor een betere kaart wilt met de sign-up bonus en meer cashback en voordelen, zul je eerst CRO moeten kopen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door eerst Fiat (= euro’s, dollars, etc) op de kaart te zetten of door direct CRO te kopen.

Zodra je het aantal CRO hebt gekocht dat hoort bij de door jou gewilde kaart, kun je rechtsonder naar Card gaan om de gewenste kaart aan te vragen. Bij mij ging dit proces heel snel en dezelfde dag had de kaart de status “Issued”, waarna de kaart per post wordt verzonden. Ook de $25 sign-up bonus is dan direct beschikbaar.

Naast de CRO Visa Card en de App, heeft Crypto.com nog meer diensten. Dit zijn bijvoorbeeld Exchange (voor het handelen in cryptocurrency), Earn (voor rente op jouw cryptocurrency), SUPERCHARGER (voor gratis munten voor je gestaakte CRO, Credit (voor leningen), Invest (voor het investeren in cryptocurrency) en Pay (voor het betalen met cryptocurrency). Met name de Earn en SUPERCHARGER spreken mij wel aan, maar daar ga ik elders op deze site nog verder op in.

Conclusie

Zeker in Nederland waar weinig credit- of debitcards beschikbaar zijn met een leuke cashback, is de Crypto.com CRO Visa Card een welkome aanvulling op de bestaande kaarten. Ik heb zelf de Ruby Steel kaart en ontvang dus 2% cashback op mijn aankopen en nog meer voordelen.

Nog even de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Gratis debitcard (prepaid creditcard), geen periodieke kosten.
 • Ook te gebruiken met bijvoorbeeld Apple Pay (voorlopig alleen in de VS, maar in Europa mogelijk via Curve (https://www.curve.com, aanmelden met code NA7G9PN voor een £ 5 sign-up bonus).
 • Standaard cashback op je aankopen van 1% tot 8%.
 • Cashback mogelijkheden voor o.a. je Spotify en Netflix abonnement.
 • Cashback van 2,5% of meer op giftcards van o.a. Bol.com, Coolblue en MediaMarkt enz enz.
 • Zonder kosten geld op de kaart zetten via je eigen creditcard of via een bankoverschrijving.
 • Een $ 25 sign-up bonus (ongeveer € 22.00) als je je aanmeldt via onderstaande link of bij het maken van een account de volgende referral code invult.

https://platinum.crypto.com
Referral code: 7q5fhc7hp6

Tot slot

Heb je nog vragen over het gebruik of aanvragen van de Crypto.com CRO Visa Card, laat het dan vooral weten en ik zal je zo goed mogelijk proberen te helpen.

Bovenstaande is geen financieel advies. Ik leg alleen uit hoe de debitcard werkt en hoe je hier voordeel mee kunt behalen. En dat ik zelf een fan ben van deze kaarten, omdat ik lang heb gezocht naar een goede kaart met cashback die in Nederland beschikbaar is.

Door je aan te melden voor de Crypto.com CRO Visa Card via de link https://platinum.crypto.com of met de referral code: 7q5fhc7hp6, ontvang ik ook een kleine vergoeding. Waar ik uiteindelijk weer deze site van kan onderhouden en hopelijk nog meer mooie voordelen kan vinden en met jullie kan delen.

2 gedachten over “Crypto.com-VISA card

 1. Bedankt voor de info.
  Ik probeer een Ruby Steel aan te vragen maar loop elke keer vast bij het veld waar je een credit of debit Card kan toevoegen.
  Ik ben niet in het bezit van zo’n Card.
  Wat kan ik nu doen ?

  1. Hey, om een duidelijker beeld te krijgen zou het handig zijn als je mij via de mail een screenshot stuurde. Dan heb ik een beter beeld wat je precies bedoeld.
   Ik wacht je mailtje af zodat ik je beter kan verder helpen.

   M.v.g. Martin.
   info@htbym.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.