Crypto-World

Cryptocurrency, de ontwikkeling van het nieuwe geld.

De prijsactie van Bitcoin valt te rijmen met de goudmarkten uit 1970, zegt CitiBank

3 min gelezen
CitiBank stelde klanten ook bloot aan zijn astronomische Bitcoin-doelstelling van $ 318.000 in december 2021.

Belangrijke aandachtspunten

  • Een onafhankelijk rapport van de algemeen directeur van Citi Bank stelt dat Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw is.
  • De devaluatie van ‘s werelds reservevaluta – de Amerikaanse dollar – vormde de basis van het commentaar.

CitiBank MD, en voormalig FX-technicus, Tom Fitzpatrick, wijst in zijn laatste rapport, “Bitcoin: 21st Century Gold”, op verschillende overeenkomsten tussen de goudmarkt van 1970 en Bitcoin.

Geschiedenis van geld en goud

De zaden van de goudmarkt in 1970 werden in 1944 gezaaid. Na de Tweede Wereldoorlog tekenden vierenveertig landen de Bretton Wood-overeenkomst, die tot 1973 de wereldwijde valutamarkt vormde.

De overeenkomst koppelde de Amerikaanse dollar aan goud en alle andere valuta’s aan de dollar. Het probeerde een regime op te bouwen waarin de Amerikaanse dollar equivalent was aan goud als reservevaluta.

En de VS werd behoorlijk succesvol in het verwezenlijken van deze visie.

Door de wereldwijde industrialisatie en inflatie van de dollar begon de voorkeur voor goud en andere valuta echter te groeien. Dit veroorzaakte een goudkoorts in 1970, toen mensen zich haastten om hun vermogen in te wisselen voor het edelmetaal. Daarom verbrak de Amerikaanse president Richard Nixon in 1971 de banden tussen dollar en goud, waardoor het fiatregime ontstond dat we nu kennen.

Met een relatief vrije valutamarkt groeide de goudprijs enorm in de opvolgende 50 jaar.

De monetaire inflatie en devaluatie van de dollar vormen de basis van Fitzpatricks ‘vergelijking van Bitcoin met goud.

“De Bitcoin-beweging vond plaats in de nasleep van de grote financiële crisis (van 2008) die een nieuwe verandering in het monetaire regime zag toen we naar NUL procentuele rentetarieven gingen.”

Fitzpatrick wees erop dat de eerste bull-cyclus in Bitcoin van 2011 tot 2013, toen deze met 555 keer toenam, hiervan het gevolg was.

Momenteel creëren de COVID-19-crisis en de daarmee samenhangende monetaire en fiscale reactie van de overheid een vergelijkbare marktomgeving als goud in de jaren zeventig. Regeringen hebben duidelijk gemaakt dat ze niet zullen terugdeinzen voor ongekende gelddruk totdat het bbp en de werkgelegenheid weer gestegen zijn.

De bovenstaande analyse klinkt als muziek in de oren van elke Bitcoin-liefhebber. Wat vaak op cryptoforums is gepredikt, wordt eindelijk mainstream.

Hyperbullishe Bitcoin-doelen 

Fitzpatrick stopte daar niet; zijn prijsvoorspellingsgrafiek ziet de Bitcoin-prijs op $ 318.000 in december 2021.

Bitcoin price prediction chart
Bitcoin prijsvoorspellingstabel. Bron: Twitter

De vierjarige cycli van “bull”en “bear” na 2011 en het opgaande parallelle kanaal sinds 2013 voorspelt een groei van 102 keer vanaf het dieptepunt van $ 3.200 in 2018 in december 2021. Het luidt:

“Je ziet dat de prijsactie in de afgelopen zeven jaar veel symmetrischer is geweest, wat lijkt op een zeer goed gedefinieerd kanaal dat ons een opwaartse beweging geeft met een vergelijkbaar tijdsbestek als de laatste rally (in 2017).”

Fitzpatrick stelt goud ook vast op $ 4.000 – $ 8.000 op basis van een op handen zijnde economische crisis in een ander rapport.

Daarom lijken de doelstellingen voor BTC naar alle waarschijnlijkheid overdreven voor traditionele beleggers. Desalniettemin is de principetheorie van een paradigmaverschuiving op de wereldwijde valutamarkt niet nieuw. Econoom Ray Dalio heeft gezinspeeld op de verlaging van de dollar en ook op een paradigmaverschuiving.

Bitcoin is misschien de ontbrekende schakel in het nieuwe paradigma.

Bovendien is de blootstelling van een dergelijk doel aan de institutionele klanten van de grootste bank van Amerika alleen al positief voor het marktsentiment.

Bron: Nivesh Rustgi – Crypto Briefing. Vertaald door Crypto-World.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved BY HTbyM | Newsphere door AF themes.